Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri dupa-amiaza ca republicanul Donald Trump reprezinta un risc real pentru continuarea relatiilor bilaterale dintre Washington si Bruxelles, intrucat noul presedinte ales este ignorant cu privire la Europa, transmite Reuters.

”Alegerea lui Trump reprezinta un risc, care ar putea sa duca la rasturnarea relatiilor intercontinentale de la fundatia si structura”, a declarat Juncker la o intalnire cu studentii din Luxembourg.

De asemenea, liderul european a sustinut ca Donald Trump a demonstrat ignoranta cu privire la Uniunea Europeana, scrie News.ro.

Comentariile dure lansate de acesta arata socul si ingrijorarile reale ale Bruxelles-ului legate de victoria lui Donald Trump, care nu s-a sfiit sa laude in timpul campaniei electorale modul de guvernare a lui Vladimir Putin. Juncker a avertizat cu privire la consecintele fatale pe care ar putea sa le aiba declaratiile liderului republican asupra politicii de securitate.

Presedintele Comisiei Europene a amintit si de momentul cand Donald Trump a crezut ca Belgia este un oras din Europa. ”Va trebui sa-l invatam pe presedintele ales ce este si cum functioneaza Europa. Cred ca ne vom irosi urmatorii doi ani, in care acesta va face turul lumii pe care nu o cunoaste”, a mentionat Juncker. Liderul european i-a cerut joi presedintelui ales sa isi clarifice pozitia pe scena internationala, privind subiecte precum comertul global, politica pentru clima si viitorul relatiilor cu aliatii din NATO.

Citeste si:
Trump acuza coruptia lui Biden si indica din nou Romania
Trump acuza coruptia lui...

Sursa foto: Botond Horvath / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Coronavirus: SUA deblocheaza 100 de milioane de dolari pentru China
Setari Cookie-uri