Primarul democrat al New York, Bill de Blasio, crede ca presedintele-ales Donald Trump, care a locuit intotdeauna in metropola, ar putea alege sa nu se mute la Washington dupa investitura, ci sa isi pastreze resedinta principala in Trump Tower, relateaza AFP.

Dupa victoria sa in alegeri, magnatul imobiliar nu a parasit aproape deloc Manhattan. El si-a petrecut majoritatea timpului alaturi de familia si consilierii sau, in apartamentele din Trump Tower, aflat in centrul unuia dintre cele mai animate cartiere din Statele Unite, noteaza News.ro. In aceste conditii, Secret Service si autoritatile locale s-au mobilizat in masa pentru a asigura protectia republicanului.

“Nu am mai avut niciodata o astfel de situatie la New York”, a subliniat De Blasio. El nu a dat cifre, dar a precizat ca dispozitivul de securitate al presedintelui-ales este mai mare decat cel mobilizat in timpul Adunarilor Generale ale ONU, la care iau parte zeci de sefi de stat si de Guvern.

Autoritatile new-yorkeze, care intentioneaza ca in perioada sarbatorilor de iarna sa inaspreasca si mai mult masurile de securitate si restrictiile de circulatie aflate deja in vigoare in jurul Trump Tower, se asteapta ca Donald Trump sa ramana in Manhattan cel putin pana la investitura din 20 ianuarie.

Bill de Blasio, care a discutat indelung cu Trump miercuri, a refuzat sa speculeze ce se va intampla dupa aceea. «Cred ca presedintele-ales trebuie mai intai sa fie investit in functie si sa aiba experienta Casei Albe, inainte de a lua o decizie buna pentru el si pentru familia sa (…). Cand va fi investit in functia de presedinte, va avea frecvent nevoie sa fie la Washington, pentru a gestiona situatii care nu pot fi gestionate decat de la Casa Alba. Dar nu trebuie sa ne grabim cu concluziile”, a subliniat el.

Citeste si:
Barbat arestat in apropiere de Casa Alba: Sunt aici sa il asasinez...
Barbat arestat in apropiere...

Indiferent de ce se va intampla, Bill de Blasio si-a exprimat speranta ca va putea limita cheltuielile si ca va obtine de la Guvernul federal decontarea costurilor platite in proportie cat mai mare. Pe langa politistii suplimentari si unitatile antiteroriste desfasurate 24 de ore din 24, el a evocat scaderea activitatii magazinelor din jur, din cauza ambuteiajelor si a protestelor frecvente. In aceste conditii, el a solicitat ajutorul new-yorkezilor, cerandu-le sa “evite pe cat posibil sa mearga cu masina” in zona.

Sursa foto: Christoper Halloran/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Președinta Comisiei Europene anunță că riscul a devenit ridicat
Setari Cookie-uri