10. Michael Bloomberg - 47,3 miliarde dolari

10. Michael Bloomberg - 47,3 miliarde dolari

Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, se afla pe locul 10 cu o avere de 47,3 miliarde. Averea acestuia a crescut din noiembrie 2016 si pana acum cu peste 4,5 miliarde dolari.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock

8. Charles Koch - 47,8 miliarde & David Koch - 47,8 miliarde dolari

8. Charles Koch - 47,8 miliarde & David Koch - 47,8 miliarde dolari

Fratii Koch, Charles si David au actiuni la una dintre cele mai mari companii private din SUA, Koch Industries. La sfarsitul anului trecut, fratii Koch se aflau pe locul noua in topul miliardarilor si aveau cate o avere de 42,5 miliarde dolari.

Sursa foto: 360b / Shutterstock

7. Larry Ellison - 54,6 miliarde dolari

7. Larry Ellison - 54,6 miliarde dolari

Pe locul sapte se afla co-fondatorul companiei software Oracle. Larry Ellison a renuntat la rolul de CEO al companiei in 2014, dar a ramas implicat in calitate de presedinte si director al departamentului de tehnologie. In 2016, Ellison a declarat ca va dona 200 milioane dolari Universitatii din California de Sud pentru dezvoltarea unui centru de tratament al cancerului.

Sursa foto: drserg / Shutterstock

6. Mark Zuckerberg - 59 miliarde dolari

6. Mark Zuckerberg - 59 miliarde dolari

Chiar daca si-a abandonat studiile la Harvard, a reusit la varsta de 19 ani sa creeze una dintre cele mai populare retele de socializare online din prezent. Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, se mentine pe locul sase din 2016. In aproximativ 5 luni si-a crescut averea cu peste 8 miliarde de dolari. Impreuna cu sotia sa, Priscilla Chan, au promis ca vor dona 99% din actiunile Facebook in decursul vietilor lor.

Sursa foto: Shutterstock

5. Carlos Slim Helu - 61 miliarde dolari

5. Carlos Slim Helu - 61 miliarde dolari

Carlos Slim Helu a fost al doilea cel mai bogat om din lume in 2015, iar la sfarsitul anului 2016 se clasifica pe locul 4 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu 47,1 miliarde dolari. In urma noilor reglementari de telecomunicatii mexicane, Slim a avut parte de pierderi in valoare de 27,1 miliarde dolari. In prezent, detinatorul operaturului mobil America Movil pare ca si-a recuperat averea si a ajuns la 61 miliarde dolari.

Sursa foto: GongTo / Shutterstock

4. Warren Buffett - 74,6 miliarde dolari

4. Warren Buffett - 74,6 miliarde dolari

La sfarsitul anului 2016, Warren Buffet, CEO-ul Berkshire Hathaway, se afla pe locul 3 cu 70,8 miliarde dolari, iar anul acesta se afla pe locul patru. Buffet este unul dintre cei mai buni investitori al timpurilor noastre. Berkshire Hathaway detine mai mult de 60 de companii, inclusiv Geico, Duracell si Dairy Queen. El a promis ca va dona mai mult de 99% din averea sa in scopuri caritabile.

Sursa foto: Shutterstock

3. Amancio Ortega - 76,5 miliarde dolari

3. Amancio Ortega - 76,5 miliarde dolari

La sfarsitul anului trecut, fondatorul Zara era al doilea cel mai bogat om din lume, avand o avere de 73,6 miliarde dolari, iar anul acesta coboara o treapta din top. Cu toate acestea, Amancio Ortega ramane cel mai bogat om din Europa si cel mai bogat retailer din lume. De obicei Ortega castiga peste 400 milioane dolari pe an din dividente si isi extinde in continuare portofoliul imobiliar, avand cladiri in Madrid, Barcelona, Chicago, Miami si New York.

Sursa foto: Shutterstock

2. Jeff Bezos - 76,8 miliarde dolari

2. Jeff Bezos - 76,8 miliarde dolari

Averea CEO-ului Amazon a crescut cu mai mult de 10 miliarde dolari din noiembrie 2016 pana aprilie 2017. Jeff Bezos a ajuns in topul miliardarilor datorita Amazon Web Services din care detine aproximativ 17% din actiuni. La inceputul anului 2016, el detinea o avere de 45,2 miliarde dolari si se afla pe locul 5 in acest top. Astazi, el este al doilea cel mai bogat om din lume.

Sursa foto: Ken Wolter / Shutterstock

1. Bill Gates - 86,8 miliarde euro

1. Bill Gates - 86,8 miliarde euro

Bill Gates ramane pe primul lor in topul celor mai bogati oameni de pe planeta. Conform Forbes, averea lui a crescut din noiembrie anul trecut si pana in prezent cu 4,6 miliarde de dolari. In 2014 a demisionat din functia de presedinte al Microsoft, dar a ramas membru de bord si consilier in tehnologie. Gates vinde actiunile sale de la Microsoft in mod regulat, in septembrie 2016 el detinea 2,5% din companie, ceea ce a reprezintat 13% din averea sa, iar astazi detine doar 2,3 % din actiuni. In decembrie 2016, Gates a anuntat ca va crea un fond de investitii, numit Breakthrough Energy, de un miliard de dolari, impreuna cu alte 20 de persoane, inclusiv CEO-ul Amazon si fondatorul Alibaba.

top cei mai bogati oameni din lume

Sursa tabel: Wall-Street.ro

Sursa foto: JStone / Shutterstock

Sursa foto: elwynn / Shutterstock.com