Conform ziarului german Der Spiegel, angajati oficiali ai grupului Siemens ar fi facut deturnari de fonduri, folosite ulterior ca mita, in scopul obtinerii unor contracte. Fondurile au fost virate intr-o serie de conturi din strainatate, in special in Elvetia, dupa cum informeaza NewsIn. Elvetia ancheteaza cazul de peste un an si a inaintat Germaniei o cerere de ajutor judiciar, a mai precizat purtatorul de cuvant al ministerului public din Elevetia.

In Elvetia a fost declansata urmarirea penala impotriva unui numar de trei persoane, in contextul acestei afaceri. Doua dintre cele trei persoane anchetate sunt fosti angajati ai companiei Siemens, iar a treia avea legaturi cu grupul german.

Cercetarile facute pana in prezent de catre autoritatile elvetiene indica o posibila alimentare a conturilor de catre grupul german Siemens, prin intermediul unor firme de legatura. Justitia elvetiana incearca sa descopere daca fondurile virate au folosit la obtinerea unor contracte.

In Germania, fusesera arestate cinci persoane, joi seara, in cadrul unei anchete de cercetare a deturnarii de fonduri la Siemens, anuntase Parchetul general de la Munchen. Arestarile survenisera ca urmare a perchezitiilor facute la birourile si domiciliile unora dintre angajatii grupului si care il vizasera in mod special pe un vechi director de divizie al acestui conglomerat.