Presedintele Donald Trump a declarat sambata pe Twitter ca guvernul francez plateste factura sprijinului pentru Acordul de la Paris referitor la schimbarile climatice, avand in vedere durata protestelor "vestelor galbene" incepute anul trecut.

"Cum procedeaza Franta cu Acordul de la Paris privind mediul? Dupa 18 saptamani de revolta a protestatarilor in vestele galbene, cred ca nu prea bine!", a scris Donald Trump pe contul sau de Twitter. "Intre timp, Statele Unite au urcat in topul fiecarei liste de mediu", a adaugat el, potrivit Agerpres.

De la inceputul protestelor din Franta la sfarsitul anului trecut, Donald Trump a insistat asupra conexiunii dintre miscarea "vestelor galbene" si presupusa lipsa de popularitate a Acordului de la Paris, din care presedintele a decis sa retraga SUA. In Statele Unite, conform datelor oficiale, emisiile de dioxid de carbon au scazut cu 0,9% in 2017 fata de anul precedent, insa aceasta reducere nu este legata de decizia presedintelui american de a retrage SUA din Acordul de la Paris, deoarece aceasta va intra in noiembrie 2020.

Mesajul presedintelui Donald Trump a venit dupa o noua zi de proteste a "vestelor galbene" in intreaga Franta, care de la prima ora a inregistrat altercatii semnificative, menite sa demonstreze ca miscarea isi mentine forta dupa patru luni de proteste. Donald Trump a legat aceste proteste de Acordul de la Paris deoarece la inceput "vestele galbene" au protestat impotriva majorarii impozitelor pe combustibil, ceea ce a determinat guvernul francez sa suspende cresterea taxei pe combustibil.

Miscarea si-a extins insa lista revendicarilor, care acum se concentreaza pe asa-numitul RIC (Referendum al Initiativei Cetatenesti), pe dizolvarea Adunarii Nationale si formarea unui parlament provizorii "in timp ce sistemul se reorganizeaza". Arcul de Triumf a fost epicentrul revoltelor de sambata din Paris, care a atins un nivel de violenta nemaiintalnit si pe care fortele de securitate au incercat sa le controleze prin utilizarea gazelor lacrimogene, a tunurilor cu apa si arestarea a aproximativ 230 de persoane.

Magazine de lux de pe Champs Elysees au fost jefuite sau incendiate, a fost distrus restaurantul istoric Fouquet's, iar pe un bulevard din apropiere incendiul unei banci a determinat evacuarea intregii cladiri, incident soldat cu ranirea usoara a 11 persoane.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri