Metro si-a majorat vanzarile cu peste 10%, in ultimul trimestru din 2006

Investitorii Metro s-au declarat multumiti de rezultatele financiare ale principalului grup de retail din Germania, compania dezvaluind o majorare cu peste 10% a vanzarilor in ultimul trimestru al 2006, pe fondul achizitiei lantului de hipermarketuri Wall-Mart.

Metro a inregistrat vanzari de 18,4 miliarde euro (23,9 miliarde dolari) in al patrulea trimestru al anului trecut, iar asteptarile, pentru anul trecut, privind castigul pe actiune sunt de crestere cu 5-8%. Fara a include si hipermarketurie Wal-Mart din Germania, vanzarile au crescut cu 7,2%. Metro a vandut in afara Germaniei 55,1% mai mult in cursul celui de-al patrulea trimestru.

In timp ce vanzarile din Germania au crescut cu 3,2%, luand in calcul si lantul de hipermarketuri Wal-Mart, vanzarile Metro in al patrulea trimestru in afara Germaniei au crescut cu 11,7%, a anuntat grupul german. " Dezvoltarea afacerii in cel de-al patrulea trimestru al lui 2006 s-a plasat in limitele trasate", a declarat directorul executiv al Metro, Hans-Joachim Koerber, informeaza NewsIn, citand Reuters. "In 2006, am beneficiat de o crestere organica puternica, de 6,6%, conform estimarilor noastre", a adaugat el. Un analist al HVB, Volker Bosse, a precizat intr-un comunicat emis joi ca vanzarile Metro "au depasit cu putin asteptarile noastre si ale pietei", vanzarile din ultimul trimestru al 2006 relevand un ritm mai rapid al cresterii.

Divizia Metro Cash & Carry si diviziile de produse electronice Media Markt si Saturn au inregistrat deasemenea o crestere solida in cursul celui de-al patrulea trimestru al 2006, a anuntat compania. Media Markt si Saturn au deschis 32 de noi magazine in aceasta perioada, 24 dintre acestea fiind deschise in afara Germaniei. Divizia Cash & Carry a deschis 24 de noi magazine, 22 dintre ele, in strainatate.

Metro a intrat pe piata din Romania in 1996 prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. in prezent, reteaua numara 23 de magazine. Metro cash& carry Romania este parte integranta a Metro cash&carry International, divizie a companiei germane Metro Group. Celelalte divizii sunt Media Markt, Saturn, hipermarketurile Real, supermarketurile Extra si Galeria Kaufhof. Corporatia a avut in 2005 o cifra de afaceri de 55,7 miliarde de euro. Grupul Metro este prezent in 30 de tari si are in jur de 250.000 de salariati in peste 2.200 de unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Jair Bolsonaro şi-a dat masca jos după ce a anunţat că are Covid-19
Setari Cookie-uri