Cel mai mare grup siderurgic din lume, Arcelor Mittal, a anuntat obtinerea unui profit operational de 15,3 miliarde dolari pentru anul 2006, cu putin sub asteptarile pietei, insa rezultatele se incadreaza in limitele estimate de grup, reiese din comunicatul Arcelor Mittal, informeaza NewsIn.
Gigantul siderurgic declarase cu putin timp in urma pentru investitori ca estimeaza ca profitul operational pentru anul 2006 sa se incadreze intre 15,2 si 15,4 miliarde dolari.

Arcelor Mittal a prezentat estimari financiare si pentru primul trimestru al 2007, mizand pe un nivel al castigurilor intre 4 si 4,2 miliarde dolari, cifre asemanatoare rezultatelor obtinute in al patrulea trimestru al 2006.

Vanzarile grupului pentru anul 2006 s-au ridicat pana la 88.6 miliarde dolari, iar nivelul castigurilor pe actiune a atins 5,76 dolari.

"Sunt multumit de performantele pozitive ale Arcelor Mittal din anul 2006. Pentru viitor piata pare stabila si anticipam performante bune si pentru primul trimestru al 2007, asemanatoare cu cele obtinute in ultimul trimestru al 2006, a declarat Lashkmi Mittal, presedintele si seful consiliului de administratie al companiei siderurgice.

Aceste rezultate sunt primele prezentate de compania Arcelor Mittal, dupa preluarea de catre compania Mittal Steel a grupului luxemburghez Arcelor in cursul verii trecute. Actiunile noului grup, listat la Paris, au crescut cu 19% de la inceputul acestui an.

Grupul Mittal Steel a prezentat la data de 26 iulie 2006 oferta de preluare a 90% din grupul siderurgic rival Arcelor, pentru care a platit 25 de miliarde de euro. Compania detine 61 de uzine in 27 de tari, si are peste 320 de mii de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri