Turcia beneficiaza de unele dintre cele mai reduse preturi la gaze naturale si electricitate intre statele europene, a declarat ministrul turc al energiei si resurselor naturale, Himli Guler, care a adaugat ca investitorii sunt foarte interesati de piata turceasca, informeaza NewsIn.

"Suedia, Germania, Marea Britanie si Austria platesc cele mai mari preturi pentru electricitate si gaze naturale dintre statele europene. Lituania, Bulgaria, Letonia si Estonia sunt state ce beneficiaza de gaze naturale la preturi mai reduse din cauza ca sunt mai aproape de Rusia si achizitioneaza energia la preturi stabilite conform unor contracte mai vechi", a precizat Guler. Potrivit lui, acordurile curente ii permit Turciei sa achizitioneze gaze naturale si electricitate la preturi reduse.

Ministrul turc al energiei a subliniat ca investitorii ce preferau candva Bulgaria si Romania isi indreapta in prezent atentia catre Turcia datorita preturilor reduse la gaze naturale si electricitate. "In prezent, capitalul strain din Turcia atinge 20 de miliarde dolari si daca electricitatea si gazele naturale pe care le oferim nu ar fi fost ieftine, investitorii nu ar fi venit aici", a adaugat oficialul turc.Guler s-a referit la un proiect evaluat la 20 de miliarde dolari privind construirea de turbine pentru productia de electricitate pe raurile din Turcia, declarand ca acest lucru ar contribui la crearea de noi piete ale energiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Mesajul care a apărut pe strada pe care Trump ajunge la Casa Albă
Setari Cookie-uri