Patriarhul ortodox rus Kirill a spus în predica sa de duminică că "jertfa în timpul îndeplinirii datoriei militare curăță toate păcatele", notează publicația Pravda.

Patriarhul îi asigură pe cei care luptă împotriva Ucrainei că biserica se roagă pentru ei: "Știm că mulți mor astăzi pe câmpurile de luptă internă. Biserica se roagă pentru ca această bătălie să se încheie cât mai repede, pentru ca cât mai puțini frați să se omoare între ei în acest război fratricid”, a declarat acesta, conform Pravda.

„Biserica își dă seama că, dacă cineva, mânat de simțul datoriei și de nevoia de a-și onora jurământul, rămâne loial vocației sale și moare în timp ce își îndeplinește datoria militară, atunci, fără îndoială, face o faptă care este egală cu sacrificiul. El se sacrifică pentru alții. Și, prin urmare, noi credem că acest sacrificiu curăță toate păcatele acelei persoane", a adăugat Patriarhul Kirill.

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, i-a calificat pe opozanţii Moscovei din Ucraina drept "forţe ale răului" care vor să rupă unitatea istorică dintre cele două ţări, în a patra zi de la invazia rusă a Ucrainei, informează Agerpres.

Patriarhul Kirill, liderul puternicei Biserici Ortodoxe Ruse din 2009, este unul dintre pilonii sistemului instaurat de Vladimir Putin. El nu ezită să justifice reprimarea de către poliţie a protestelor opoziţiei sau să binecuvânteze armele şi războaiele Moscovei în străinătate.

În 2012, el şi-a exprimat loialitatea asemănând mandatul lui Putin cu "o minune de la Dumnezeu".

Citiți și: Patriarhul Kirill i-a calificat pe opozanţii Moscovei din Ucraina drept "forţe ale răului".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri