Alexander Khodakovsky, un comandant rus ce operează în Donețk, a recunoscut la televiziunea de stat rusă că țara sa are resurse limitate și nu poate învinge blocul NATO pe câmpul de luptă fără a recurge la arme nucleare.

Acesta, conform traducerii făcute de CNN, a remarcat de asemenea că Rusia se luptă în acest moment cu întregul Occident, motiv pentru care următoarea escaladare a războiului, dacă va exista vreuna, va fi nucleară.

Alexander Khodakovsky mai afirmă faptul că noi contingente de trupe sunt formate în acest moment, un astfel de exemplu fiind batalionul Ural-1, despre care comandantul spune că este format din aproximativ 500 de persoane, 95% dintre acestea fiind "trupe de șoc".

Comentariile comandantului vin într-un moment în care blocul NATO, și în special SUA, par să nu mai țină cont de amenințările venite de la Moscova, luând o decizie despre care Rusia a anunțat demult că este o linie roșie: trimiterea bateriilor Patriot în Ucraina.

De asemenea, afirmațiile lui Alexander Khodakovsky sugerează că Moscova înțelege perfect situația în care se află, cu atât mai mult cu cât capacitatea sa de a reînnoi stocurile de muniție, în special de artilerie, a ajuns la zero.

Totodată, ieșirea publică a acestui comandant marchează un punct de cotitură al războiului, când SUA au dezvăluit noul bombardier strategic B-21 Spirit și au anunțat progrese majore în programul de arme hipersonice, rachete de acest tip fiind montate și lansate cu succes de pe bombardierele B-52.

Sursa foto: YouTube / CNN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri