Armata ucraineană a afirmat luni că l-a ucis pe comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră, amiralul Víktor Sokolov, în atacul cu rachete executat vineri asupra cartierului general al acestei flote de la Sevastopol, în Crimeea anexată

În urma loviturii aeriene, "34 de ofiţeri, printre care şi comandantul flotei ruse de la Marea Neagră, au murit", iar "105 alţi ocupanţi au fost răniţi" şi "clădirea cartierului general este ireparabilă", au susţinut pe Telegram forţele speciale ucrainene.

Conform Moscovei, antiaeriana acesteia din Crimeea a doborât în timpul atacului ucrainean de vineri cinci rachete Storm Shadow, dar o altă rachetă de acest tip a lovit cartierul general al Flotei ruse de la Marea Neagră. Ministerul rus al Apărării a susţinut în declaraţia sa de atunci că un militar rus este dat dispărut.

Comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, Mikola Olesciuk, i-a lăudat public pe piloţii avioanelor ucrainene care au lansat rachetele în această operaţiune. "Promitem că vor fi mai multe", a adăugat acelaşi comandant, după ce în ultima vreme obiective militare ruseşti din peninsula Crimeea au fost atacate aproape zilnic de armata ucraineană cu rachete şi drone aeriene sau de suprafaţă.

Ucraina a folosit în aceste atacuri rachete franco-britanice Storm Shadow/Scalp, lansate de avioanele Sukhoi SU-24, şi rachete antinavă Neptun produse în Ucraina şi adaptate pentru lovirea ţintelor terestre.

Rusia susţine că reuşeşte să doboare majoritatea acestor rachete şi să neutralizeze cu mijloacele de război electronic sau tot prin lovire dronele, dar unele îşi ating totuşi ţinta.

O navă de desant şi un submarin din Flota rusă de la Marea Neagră au fost avariate într-un atac cu rachete efectuat în noaptea de 13 septembrie asupra şantierului naval din Sevastopol. În noaptea următoare armata ucraineană a lovit cu drone şi rachete un sistem antiaerian rusesc S-400 Triumf în apropierea oraşului Evpatoria din Crimeea.

Pentru a-şi proteja instalaţiile militare din Crimeea, armata rusă a început să folosească de asemenea perdele de fum de acoperire şi sisteme performante de război electronic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri