Cipurile realizate de Neuralink, compania de implanturi cerebrale deținută de Elon Musk nu a primit aprobarea pentru a testa cipurile sale pe oameni. Instrumentele create le-ar putea reda vederea celor nevăzători, iar oamenilor paralizați le-ar da șansa de a merge din nou. Cu toate acestea, autoritățile din SUA au decis să nu acorde aprobarea pentru aceste cipuri.

Elon Musk a promis de multe ori în trecut că cipurile create de Neuralink vor ajunge să fie testate pe oameni. Miliardarul promitea atenție și vigilență în dispozitive create, fără însă, a cere inițial permisiunea Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA). Ulterior, la începutul anului trecut, instituția a respins cererea de acreditare înaintată de Elon Musk. Totodată, nici până azi, Elon Musk nu a primit nici măcar aprobare pentru experimentele clinice necesare dezvoltării de cipuri.

Cele mai mari îngrijorări ale FDA au legătură cu bateria cu litiu a dispozitivului și posibilitatea ca firele minuscule ale implantului să ajungă în alte părți ale creierului. Totodată, autoritățile de reglementare nu s-au înțeles cu privire la felul în care cipul poate fi îndepărtat fără ca acesta să deterioreze țesutul cerebral, notează Digi24.

„Neuralink nu pare să aibă mentalitatea și experiența necesare pentru a lansa [implantul] pe piață prea curând”, a spus Kip Ludwig, fostul director al programului de inginerie neuronală de la Institutele Naționale de Sănătate din SUA, conform sursei citate.

Neuralink dezvoltă interfeţe cu cipuri cerebrale despre care spune că ar putea permite pacienţilor cu dizabilităţi să se mişte şi să comunice din nou. Cu sediul în San Francisco Bay Area şi Austin, Texas, compania a efectuat în ultimii ani teste pe animale, în timp ce încerca să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare americane pentru a începe testele clinice pe oameni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri