Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a spus, marti ca Franta va respinge, prin utilizarea dreptului de veto, orice intelegere a Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) care nu ii satisface solicitarile referitoare la sectorul agricol, informeaza NewsIn.

Sarkozy a spus ca vrea sa sustina agricultura pentru a se asigura ca exista o a doua putere mondiala in acest sector in afara Statelor Unite si pentru a pastra locurile de munca pentru tinerii fancezi care doresc sa lucreze in ferme. "Este o problema esentiala pentru noi si daca nu inteleg acest lucru, Franta isi va folosi dreptul de veto la masa negocierilor OMC", a spus Sarkozy, aflat intr-o vizita in nordul Frantei.

OMC incearca sa incheie o intelegere mondiala de comert inaintea lunii august, din teama ca negocierile ar putea esua fara un deznodamant apropiat. Negocierile OMC au intampinat dificultati in ultimii ani iar mare parte a divergentelor au fost centrate pe agricultura, in care Franta a fost retincenta la ideea de a face compromisuri impuse de nivelul subventiilor in UE.

Referirea actualului presedinte la folosirea dreptului de veto continua linia predecesorului Jacques Chirac, care a amenintat, de asemenea, sa respinga orice intelegere cu crae Franta nu era de acord. Franta este reprezentata in cadrul negocierilor OMC de catre comisarul european pentru comert Peter Mandelson, care are nevoie de votul unanim al celor 27 de state membre UE pentru a semna orice intelegere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri