Trenul blindat de lux al președintelui rus Vladimir Putin este dotat cu o sală de înfrumusețare, o cameră anti-îmbătrânire și o sală de sport, potrivit unui raport citat de Dossier Center, publicație care urmărește activitatea mai multor oficiali de la Kremlin.

Mai multe fotografii și schițe ale trenului au fost publicate într-o investigație comună a Dossier Center, CNN, Süddeutsche Zeitung, Westdeutscher Rundfunk și Norddeutscher Rundfunk.

Instituțiile media au citat documente ale serviciilor de informații, interviuri cu foști oficiali și cel puțin 25.500 de documente interne aparținând Zircon Service, compania care a asigurat mentenanța trenului timp de decenii.

Trenul i-a costat pe contribuabili cel puțin 6,8 miliarde de ruble (74 de milioane de dolari), în vreme ce întreținerea și mentenanța costă aproximativ 1,45 miliarde de ruble (15,8 milioane de dolari) pe an.

Trenul este alcătuit din 22 de vagoane, deși nu toate sunt folosite întotdeauna în același timp.

Opt dintre ele sunt vagoane tehnice, care adăpostesc centre de comunicații, echipamente de satelit și o stație de alimentare cu energie diesel.

Celelalte vagoane sunt dotate cu restaurante, un cinematograf și o sală de mese somptuoasă, precum și cu o baie de aburi, hammam turcesc și o sală de înfrumusețare, se arată în raport.

Camera de înfrumusețare, care este izolată fonic, are de toate, de la "aparate antiîmbătrânire" la "emulsie de fermitate" și măști faciale cu "flori de cireș", conform rapoartelor. De asemenea, la bord se află echipamente pentru urgențe, cum ar fi un ventilator și un defibrilator, precum și un monitor pentru pacienți.

Echipa de securitate a lui Putin, Serviciul de Securitate Prezidențială (SBP), a cerut, de asemenea, în mod special ca sala de sport să includă echipamente de exerciții pentru "antrenarea mușchilor coapselor", a adăugat raportul.

Sursa foto: Dossier Center

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri