Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba şi-a exprimat satisfacţia faţă de rezultatele recentului summit NATO de la Vilnius şi a apreciat că din punct de vedere psihologic ţara sa este deja membră a Alianţei Nord-Atlantice, transmite DPA, conform Agerpres.

''Am depăşit bariera psihologică şi văd că Ucraina este considerată membră a NATO în termeni reali'', a spus şeful diplomaţiei ucrainene într-un interviu acordat vineri postului public de televiziune din ţara sa.

Kuleba a afirmat că din păcate nu a fost făcut niciun ''salt cuantic''. ''Dar saltul cuantic (al aderării la NATO) va sosi inevitabil şi va fi mult mai curând decât ni se pare acum'', a adăugat el.

Demnitarul de la Kiev a spus că în culise toată lumea a dat noi asigurări Kievului că aderarea Ucrainei la Alianţă va avea loc, dar singurele întrebări rămân cât de rapid şi când.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, există discuţii cu parteneri cu privire la sintagma ''pact de securitate'' proclamată de statele occidentale până când se va realiza aderarea Ucrainei la NATO.

''Noi o interpretăm ca fiind garanţii de securitate, ei o interpretează ca angajament politic în domeniul securităţii'', a explicat Kuleba, care şi-a exprimat speranţa că declaraţia generală va fi urmată de documente bilaterale cu angajamente juridice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri