O famlie din Carolina de Nord, SUA, dă în judecată compania Google după ce unul dintre membrii familiei a căzut cu mașina de pe un pod urmând indicațiile Google Maps. Acum familia acuză că informațiile despre pod, care era deja avariat înaintea accidentului, nu fuseseră actualizate pe hartă, acuzând compania de neglijență. Cel mai ciudat este însă faptul că podul era avariat grav de nouă ani, dar chiar și așa, Google nu semnalase acest lucru.

Bărbatul care a decedat în accident, vânzător de echipamente medicale, se întorcea acasă după petrecerea zilei de naștere a fiicei sale, care tocmai împlinise nouă ani, informează Independent.

"Fiicele noastre întreabă cum și de ce a murit tatăl lor, dar nu găsesc cuvinte pe care să le poată înțelege, pentru că nici eu, ca adult, nu pot înțelege cum a fost posibil ca cei responsabili de navigația GPS să acționeze cu atât de puțin interes la adresa vieții umane", a declarat Alicia Paxson, soția bărbatului decedat.

Oficialii care au găsit mașina bărbatului căzută în râul care trecea pe sub ceea ce fusese cândva un pod întreg, au declarat de altfel că nu existau avertismente cu privire la stadiul în care se afla podul și nici parapeți.

De asemenea, aceștiau au mai explicat faptul că podul nu era întreținut de nicio autoritate locală, iar compania care îl construise inițial pur și simplu nu mai exista.

Nu în ultimul rând, trebuie spus și faptul că, deși accidentul s-a petrecut în urmă cu aproape un an, pe data de 30 septembrie 2022, familia celui decedat abia acum a decis să acționeze compania Google în judecată.

Sursa foto: Shutterstock / BigTunaOnline

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri