Dacă îți cauți un loc de muncă pe termen lung în Marea Britanie sau dacă ești student și ai fost acceptat la studii, trebuie să știi că Regatul Unit are în plan să crească prețul vizelor. Iată care vor fi noile prețuri pentru vize începând cu luna octombrie 2023.

Regatul Unit al Marii Britanii crește taxele pentru majoritatea vizelor, inclusiv cele pentru studenți și turiști, începând cu data de 4 octombrie 2023. Informația a fost anunțată de premierul Rishi Sunak încă din luna iulie a acestui an. Măsura se aplică vizitatorilor din întreaga lume care aplică pentru viză în Marea Britanie. Inițiativa vine înainte lansării noii scheme de vize electronice de călătorie inițiată în această țară.

Costul unei vize în scop turistic, pentru mai puțin de șase luni va crește cu 15 lire sterline (18 euro), ajungând la 115 lire sterline (circa 133 de euro). Prețuri mai mari vor fi și pentru vizele în scop turistic, acordate pe doi, cinci și 10 ani.

De asemenea și vizele pentru studenții din afara Marii Britanii vor fi mai scumpe. Cei care studiază în această țară vor fi obligați să plătească 490 de lire sterline (echivalentul a 569 de euro). În ceea ce privește vizele de tranzit, care îți permit să intri temporar în țară pentru a schimba zboruri sau pentru a merge către o altă formă de transport până la destinația finală, acestea nu vor crește, anunță guvernul britanic.

De ce crește prețul vizelor în Marea Britanie

În iulie, prim-ministrul britanic a anunțat că prețul vizelor va crește, o măsură inițiată pentru a face față majorărilor salariale cu angajații din sectorul public. Taxele majorate pentru imigranți vor aduce la bugetul de stat 1 miliard de lire sterline, conform declarațiilor lui Rishi Sunak.

Ministerul de Interne din Regatul Unit spune că va vizele de muncă, vizele acordate în scop turistic, dar și alte tipuri de viză (printre care și cea de muncă) vor crește cu 15%, în vreme ce cele de studiu sau vizele prioritare vor crește cu 20%. Detalii despre costul fiecărei vize pot fi vizualizate aici.

Începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii UE, inclusiv români, nerezidenți pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord exclusiv în baza pașaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar), potrivit MAE.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri