Comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au crescut peste aşteptări în august, în urma unor comenzi importante de sisteme informatice, produse electronice şi optice, transmite Reuters.

Conform datelor publicate vineri de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), comenzile industriale au urcat în august cu 3,9% faţă de luna precedentă, în timp ce analiştii estimau un avans de 1,8%. Comenzile externe au urcat cu 3,9% iar cele interne cu 4%, conform Agerpres.ro.

"Datele indică o stabilizare a comenzilor, după doi ani de scăderi. Totuşi, această stabilizare este la un nivel mai redus decât înainte şi firmele trebuie să-şi ajusteze gradual producţia în următoarele luni", a apreciat Ralph Solveen, economist şef la Commerzbank.

În perioada iunie-august 2023, comenzile industriale au crescut cu 4,9% faţă de precedentele trei luni.

Datele pentru iulie au fost revizuite indicând un declin de 11,3% faţă de o scădere de 011,7% anunţată iniţial.

"Mediul extern dificil şi nivelul ridicat al incertitudinilor din Germania necesită prudenţă. Probabil perioada slabă din industrie va continua", a avertizat Bastian Hepperle, economist la Hauck Aufhaeuser Lampe Privatbank.

În pofida datelor pozitive din august, sectorul industrial al Germaniei, responsabil pentru aproximativ o cincime din economia ţării, se confruntă cu dificultăţi. Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în Germania, calculat de S&P Global, şi considerat un bun indicator al stării de sănătate a economiei, s-a situat în septembrie la 39,6 puncte, mult sub pragul de 50 de puncte care separă o creştere de o contracţie a economiei.

Luna trecută, Comisia Europeană a revizuit previziunile referitoare la performanţele economice ale Germaniei, estimând o contracţie de 0,4% în noile sale prognoze, faţă de un avans de 0,2% cât estima anterior.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.

Sursa foto: michelsass / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri