Gigantul fast-food McDonald's și-a crescut investițiile în China la o cotă de aproape 50%, în ciuda tendințelor altor multinaționale, care dimpotrivă, fug de investițiile în țara asiatică. Compania își justifică mișcarea prin ceea ce numește "o oportunitate incredibilă".

Mișcarea presupune cumpărarea celor 28% de acțiuni deținute de fondul de investiții Carlyle în afacerile Mc Donald's din China, astfel că participația McDonald's ajunge acum la 48%, informează CNN.

Termenii concreți ai achiziției actuale nu au fost dezvăluiți, dar unele surse, citate de CNN, vorbesc despre faptul că, în urma înțelegerii, afacerile din China ale McDonald's valoarează acum 6 miliarde de dolari.

Celelate 52% dintre acțiuni sunt deținute de statul chinez prin consorțiul CITIC Capital, acum cunoscut drept Trustar Capital.

Decizia McDonald's este de altfel cu atât mai semnificativă cu cât, în anul 2017, compania vânduse 80% din afacerile sale în China către consorțiul mai sus amintit și către fondul de investiții Carlyle contra sumei de 2,1 miliarde de dolari.

Din anul respectiv, de altfel, numărul de puncte de desfacere McDonald's s-a dublat la 5500, compania intenționând ca până în anul 2028 să ajungă la 10.000 de unități.

Lanțul fast-food McDonald's a înregistrat o valoare a mărcii de 196,5 miliarde de dolari în 2022, cu o creștere de 27% față de anul precedent.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri