Papa Francisc a avertizat împotriva pericolelor "perverse" ale inteligenței artificiale (AI), cerând din nou reglementarea AI la nivel mondial astfel încât această tehnologie să fie folosită pentru binele comun. Cu ajutorul AI, mai multe imagini cu Papa au fost trucate (deepfakes) anul trecut, suveranul fiind prezentat într-o geacă pufoasă.

Francisc a vorbit despre temerile și speranțele sale cu privire la inteligența artificială în mesajul său pentru Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale a Bisericii Romano-Catolice, care va fi marcată în întreaga lume la 12 mai.

În timp ce i-a îndemnat pe oameni să "lase temporar deoparte previziunile catastrofale" cu privire la lucrurile noi, mesajul său de trei pagini a a cuprins în mare parte avertizări cu privire la "poluarea cognitivă" care poate distorsiona realitatea, promova narațiuni false și închide oamenii în așa-zise bule ideologice.

"Nu trebuie decât să ne gândim la problema dezinformării sub forma știrilor false, care astăzi poate include 'deepfakes', și anume crearea și difuzarea de imagini care par perfect plauzibile, dar false - și eu am fost un victima acestora", a scris Francis.

Papa se referea la o imagine falsă cu el care a devenit virală pe rețelele de socializare anul trecut. Aceasta îl înfățișa purtând o geacă albă pufoasă, ea fiind generată cu ajutorul AI.

Francis a vorbit, de asemenea, despre "mesaje audio false care folosesc vocea unei persoane pentru a spune lucruri pe care acea persoană nu le-a spus niciodată".

Luni, procurorul general din statul american New Hampshire a declarat că biroul său a deschis o anchetă privind originea unor false apeluri telefonice false care au simulat vocea președintelui Joe Biden și care au încurajat alegătorii să nu voteze la alegerile primare prezidențiale de marți.

Sursa foto: r/midjourney via Reddit

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri