Rezerva Federală a SUA a menţinut nemodificate dobânzile şi a indicat disponibilitatea de a le reduce, deşi preşedintele Fed, Jerome Powell, a descurajat speranţele investitorilor că reducerile vor începe în martie, transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.

Oficialii Fed au indicat într-un comunicat că "nu se aşteaptă că va fi adecvată reducerea dobânzilor până când va exista o încredere mai mare că inflaţia se îndreaptă spre ţinta de 2%". Powell a întărit acest mesaj spunând: "Pe baza reuniunii de miercuri, vă comunic că nu cred că există probabilitatea să se ajungă la un nivel de încredere până la reuniunea de politică monetară din martie".

Deşi Powell a recunoscut progresele înregistrate în ultimele luni cu reducerea inflaţiei, el a subliniat în mod repetat necesitatea de a vedea "mai multe date" care să confirme tendinţa descendentă.

"Credem că dobânzile sunt probabil la nivelul de vârf pentru acest ciclu de înăsprire a politicii monetare şi dacă economia evoluează în linie cu estimările, va fi probabil adecvat să începem la un moment dat în acest an reducerea dobânzilor. Suntem pregătiţi să menţinem şi mai mult actualul nivel, dacă va fi adecvat", a declarat Powell.

Oficialii Fed au decis în unanimitate să menţină rata dobânzii la un interval cuprins între 5,25% şi 5,50%, în linie cu estimările analiştilor. Este cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani.

Riscurile la adresa îndeplinirii obiectivelor privind inflaţia şi rata angajării forţei de muncă se îndreaptă "spre un echilibru mai bun. Dacă se va lua în considerare modificarea politicii monetare, vom analiza cu atenţie viitoarele date, perspectivele şi riscurile", se arată într-un comunicat al Rezervei Federale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri