În fața problemei sistemice a unor anumite generații, mai precis faptul că așa-numita generație Z (1996-2010), precum și generația millennialilor (1981-1996) nu au neapărat capacitățile financiare de a-și cumpăra locuințe proprii, unii reprezentanți ai acestora au găsit totuși soluții creative de a face acest lucru.

Astfel, după cum arată NYPost, există tineri, în special dintre cei de peste ocean, care apelează la Amazon pentru a-și cumpăra locuințe, deși este adevărat că unele prefabricate, pe care poate că părinții lor nici nu le-ar fi luat în considerare din acest punct de vedere.

Sursa citată dă exemplul unui influencer de 26 de ani din Los Angeles care și-a cumpărat o astfel de locuință în valoare de 26.000 de dolari de 5 metri pe 6 de pe gigantul e-commerce Amazon.

"Tocmai mi-am cumpărat o casă de pe Amazon", a transmis acesta, pe numele său Jeffrey Bryant, audienței sale de 8,6 milioane de urmăritori de pe TikTok. "Nici măcar nu m-am gândit de două ori".

Deși foarte mică, proprietatea vine totuși la pachet cu o chicinetă, o sufragerie, un dormitor și chiar și o toaletă dotată cu duș.

"Am văzut exemplul unui YouTuber care și-a cumpărat o astfel de casă pe Amazon și am intrat pe site să-mi iau și eu una", a mai transmis Jeffrey Bryant.

Achiziția de astfel de locuințe a devenit de altfel un trend printre internauți, care se derulează pe TikTok sub hashtag-ul #AmazonHome.

Un alt influencer, Nathan Graham, a postat de asemenea "despachetarea" locuinței proaspăt achiziționate cu 30.000 de dolari.

"Chestia asta este atât de ușor de construit", a explicat acesta pe contul său de socializare. "Realmente doar o despachetezi".

Tendința achiziționării de case de pe Amazon capătă de altfel amploare mai arată sursa citată, cu atât mai mult cu cât un studiu realizat chiar la începutul anului 2024 mai arată un lucru interesant, și anume faptul că nu mai puțin de 90% dintre millenniali regretă decizia de cumpărare a primei locuințe.

Concret, specifică studiul, acest lucru înseamnă că aceștia regretă această decizie având în vedere dobânzile foarte mari practicate în cazul locuințelor tradiționale, precum și zonele mai puțin plăcute din anumite cartiere în care aceste locuințe se află.

Sursa foto: Shutterstock / inrainbows

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri