Rusia a cerut convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, în urma unui bombardament ucrainean desfăşurat sâmbătă asupra unei brutării în oraşul Lîsîciansk în regiunea ucraineană Lugansk parţial ocupată de trupele ruse, atac soldat cu 28 de morţi, a anunţat pe Telegram reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Potrivit diplomatului rus, reuniunea Consiliului de Securitate ar urma să se desfăşoare marţi, 6 februarie, de la ora 20:00 GMT.

Rusia a acuzat duminică armata ucraineană că a ucis 28 de civili în atacul asupra unei brutării din Lîsîciansk şi a reproşat Occidentului că oferă Ucrainei armament pentru efectuarea unor astfel de "atacuri teroriste".

"Aceasta este o dovadă în plus a caracterului criminal al regimului de la Kiev (...) şi, cum a subliniat preşedintele rus Vladimir Putin, că armata ucraineană s-a transformat în cele din urmă într-o organizaţie teroristă", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Atacul asupra brutăriei din Lîsîciansk a fost efectuat cu o rachetă americană HIMARS, potrivit autorităţilor locale pro-ruse, care au precizat că printre victime se numără de asemenea trei responsabili pro-ruşi din provincia Lugansk, respectiv ministrul pentru situaţii de urgenţă Oleksii Potelehcenko şi doi consilieri municipali.

Un atac ucrainean asemănător a ucis la jumătatea lunii ianuarie circa 30 de persoane într-o piaţă în capitala regiunii învecinate Doneţk.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri