Deși vestea vine pe 1 aprilie, nu este o păcăleală. Germania a legalizat consumul de marijuana și cultiva plantele de canabis acasă începând cu această lună, relatează Euronews.com.

Conform noilor prevederi legale, persoanelor cu vârsta de 18 ani și peste li se va permite să dețină până la 25 grame de canabis chiar și în spații publice și să cultive trei plante acasă.

Posesia publică a 25 g de canabis este dezincriminată, iar oamenilor li se va permite să dețină până la 50 g de canabis acasă și să cultive trei plante.

Noua lege, însă, interzice publicitatea pentru marijuana și interzice consumul de către minori sau în fața minorilor. De asemenea, fumatul va fi interzis la 200 de metri de școli, locuri de joacă și terenuri de sport.

De asemenea, este interzis fumatul de marijuana în „zonele pietonale” între orele 7:00 și 20:00.

Din iulie, legea permite să fie înființate cluburi de canabis necomerciale cu o limită de 500 de membri care ar avea acces la cantități specifice de drog. Acei membri trebuie să fie adulți care locuiesc în Germania.

Guvernul intenționează să lanseze o campanie de educație despre efectele și riscurile canabisului.

Ministerul Sănătății a spus că legislația va ajuta la combaterea pieței negre a marijuanei și va pune „protecția sănătății” în centrul politicii germane privind drogurile.

Legislatorii germani au adoptat legislația cu o majoritate covârșitoare în februarie, iar aprobarea acesteia de către Consiliul Federal la sfârșitul lunii martie a deschis calea pentru intrarea în vigoare a acesteia în această lună.

Asta înseamnă că Germania are unele dintre cele mai blânde legi privind marijuana din UE, unde drogul rămâne ilegal în majoritatea țărilor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri