Electrolux, marele producator suedez de electrocasnice, a anuntat ca se gandeste la o posibila inchidere a fabricii sale de cuptoare din Marea Britanie, ca urmare a scaderii drastice a nivelului de profitabilitate al acesteia, informeaza presa internationala.

In cazul in care compania decide sa desfiinteze uzina pe care o detine in apropiere de Durham, peste 500 de angajati ar putea fi concediati, estimeaza reprezentantii Electrolux.

Oficialii Electrolux, al carei portofoliu include marcile AEG, Zanussi si Frigidaire, au anuntat ca analizeaza viabilitatea fabricii pe viitor, in conditiile unei cresteri a presiunii preturilor si a intensificarii competitiei.

“Importurile din tarile cu un nivel al costurilor mai scazute au devenit din ce in ce mai semnificative ca volum in ultimii ani, ceea ce a dus la o scadere a preturilor”, a declarat Magnus Yngen, purtatorul de cuvant al companiei.

Reprezentantii marelui producator au precizat ca analiza asupra sanselor de supravietuire ale fabricii se va incheia pana la sfarsitul anului acesta.

“Fenomenul de erodare a preturilor si intensificarea competitiei la nivel global au dus la scaderea semnificativa a profitabilitatii fabricii din Marea Britanie, ceea ce ne face sa reevaluam viabilitatea operatiunilor pe care le efectuam acolo”, a explicat Yngen.

Compania suedeza a mai anuntat ca se apropie de implinirea planurilor de micsorare a costurile de productie si de relocare a jumatate dintre fabricile din Europa si din America de Nord.

Grupul Electrolux este al doilea producator de electrocasnice din lume, avand peste 40 milioane de produse vandute in 150 de tari anual. Electrolux este producator de aspiratoare, masini de spalat, congelatoare si frigidere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Electrolux se aşteaptă la pierderi semnificative în trimestrul II
Setari Cookie-uri