Retailerul britanic Marks&Spencer a anuntat ca a achizitionat 50% plus o actiune dintr-o companie cu capital mixt ce isi desfasoara activitatea in Europa de Est, tranzactia facand parte din strategia grupului de a se extinde pe plan extern, informeaza Reuters.

M&S a declarat ca a achizitionat o participatie de 50% plus o actiune dintr-o companie cu capital mixt creata impreuna cu grupul grec Marinopoulos BV, care opereaza 38 de magazine M&S in Grecia, Romania si Bulgaria, precum si in Elvetia, pentru suma de 50 milioane euro (75,5 milioane dolari) in numerar.

Grupul britanic a precizat ca aceasta companie cu capital mixt intentioneaza sa deschida 50 de noi magazine pe aceste piete in urmatorii ani.

"Avem o oportunitate foarte buna pentru a deschide noi magazine Marks&Spencer in Grecia si zona Balcanilor, iar compania cu capital mixt realizata impreuna cu grupul Marinopoulos inseamna ca vom putea sa extindem marca M&S in aceasta regiune a lumii", a declarat directorul pentru afaceri internationale al grupului, Carl Leaver, intr-un comunicat.

M&S a declarat ca planuieste sa isi majoreze afacerile internationale pentru ca perfromantele externe sa reprezinte 15%-20% din venitul total, in urmatorii cinci ani.

Veniturile internationale s-au cifrat la 610,6 milioane lire sterline (1,2 miliarde dolari) in anul fiscal de a luat sfarsit in martie 2007, din totalul de 8,59 miliarde lire.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Stancu, Marks & Spencer: Vrem ca zona de food sa ne aduca minim 5-7%