Compania farmaceutica Novartis AG a hotarat sa cumpere participatia de 77% detinuta de Nestle AG in cadrul companiei Alcon pentru 39 miliarde dolari, pentru a sustine dezvoltarea sectorului oftalmologic.
Novartis va achizitiona un prim pachet de 25% din Alcon in schimbul sumei de 11 miliarde dolari si are posibilitatea de a cumpara restul de 52% din pachetul detinut de Nestle la un pret fix de 28 miliarde dolari, intre ianuarie 2010 si iulie 2011.

Compania elvetiana a anuntat ca va finanta achizitia primului pachet de actiuni din rezervele de lichiditate si prin imprumuturi pe termen scurt. Novartis va finanta posibila achizitie secundara din resurse proprii si alte imprumuturi.

Nestle a anuntat ca tranzactia ar putea avea un efect benefic asupra castigurilor pe actiune din 2008 si ca veniturile din vanzare vor fi utilizate pentru a reduce datoriile. Pretul primului pachet este cu 4% sub nivelul la care erau cotate actiunile Alcon la inchiderea sedintei bursiere de vineri.

Novartis va plati un pret cu 22% peste nivelul de inchidere al actiunilor Alcon, in cazul in care va cumpara restul de actiuni detinute de Nestle.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri