A patra banca britanica, HBOS, a anuntat ca va strange de la actionarii sai 4 miliarde de lire sterline (5 miliarde euro), pentru a se consolida in contextul in care a inregistrat deprecieri de active de aproape 3 miliarde lire sterline ca urmare a crizei creditelor.

Grupul bancar, liderul creditelor ipotecare pe piata britanica prin subsidiara sa Halifax, a aratat intr-un comunicat ca majorarea de capital ar trebui sa ii consolideze baza de capital pentru a-si urma strategia si, mai ales, pentru "a-si consolida pozitiile pe piata creditelor ipotecare si de economii" si "pentru a investi tintit in cresterea pe piata internationala".

HBOS va emite doua actiuni noi, la pretul de 275 pence fiecare, cu o reducere de 45% fata de cotatia de la inchiderea de luni a pietei, pentru fiecare cinci actiuni existente, informeaza NewsIn.

Grupul bancar a anuntat ca a inregistrat de la inceputul activitatii din 2008 deprecieri suplimentare de active de aproape 970 milioane lire sterline, ca urmare a crizei creditelor, in conditiile in care in 2007 a avut deprecieri de active de doar 227 milioane lire sterline.

Deprecierilor de active li se adauga o depreciere contabila suplimentara de 1,874 miliarde lire sterline, dupa impozitare, care nu are impact nici asupra capitalizarii, nici asupra rezultatelor financiare ale bancii, au pecizat reprezentantii HBOS, citati de AFP.

In total, noile pierderi anuntate se cifreaza la 2,844 miliarde lire sterline. Astfel, HBOS a urmat modelul Royal Bank of Scotland, a doua banca din Marea Britanie, care lansase saptamana trecuta cea mai mare majorare de capital din Regatul Unit, de 12 miliarde lire sterline (15 miliarde euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri