Grupul petrolier francez Total a anuntat ca va cumpara compania Syneco Energy Inc. in schimbul sumei de 480 milioane dolari canadieni (471 milioane dolaru US), intarindu-si prezenta in regiunile petroliere canadiene, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Total va oferi 9 dolari canadieni pe actiune, o suma cu 15,5% mai mare decat valoarea titlurilor Syneco la inchiderea sedintei bursiere de vineri.

Grupul francez a adaugat ca oferta a fost acceptata in unanimitate de catre membrii consiliului de administratie al Syneco Energy.

Principalul activ al companiei canadiene este participatia de 60% detinuta din proiectul Northern Lights de exploatare al nisipurilor bituminoase, ce detine rezerve de 1,66 miliarde barili de petrol.

Syneco a anuntat disponibilitatea pentru cumparatori in urma cu un an, atunci cand bugetul de exploatare al proiectului Northern Lights a urcat la 10,7 miliarde dolari canadieni, aproape dublu fata de estimarile initiale.

"Cred ca managementul Syneco este foarte multumit de aceasta afacere", a declarat William Lacey, analist al First Energy Capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri