Lehman Brothers Holdings Inc a vandut luni actiuni si obligatiuni in valoare de 6 miliarde dolari, pentru a consolida baza de capital, in contextul in care compania va afisa o pierdere trimestriala de 2,77 miliarde dolari, din tranzactionari, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Cea de-a patra banca de investitii din Statele Unite, ale carei actiuni s-au depreciat cu peste 11% la inceputul sedintei, a anuntat ca a oferit actiuni normale si actiuni preferentiale convertibile. Ofertele publice vor diminua valoarea actiunilor existente.

Intrebari legate de stabilitatea Lehman au aparut in urma cu cateva luni, cand criza creditelor a dus la prabusirea rivalei mai nici Bear Stearns, preluata la sub-pret, la sfarsitul lunii mai, de catre JPMorgan Chase & Co. Lehman a efectuat in aprilie o majorare de capital de 4 miliarde dolari, pentru a pune capat zvonurilor ca ar avea probleme de lichiditate.

Analistul din cadrul Bahl & Gaynor Investment Counsel, Matt McCormick, e de parere ca "vor trebui sa gaseasca o modalitate de a reduce ingrijorarile legate de noi deprecieri ale activelor. Majorarile repetate de capital nu implica stabilitate".

Institutiile financiare la nivel mondial au inregistrat deprecieri ale activelor de peste 350 miliarde dolari, si au facut majorari de capital de peste 200 miliarde dolari, pe fondul extinderii crizei creditelor.

Lehman a estimat pentru trimestrul al doilea, ce s-a incheiat la 31 martie, o pierdere atribuabila actionarilor de 2,87 miliarde dolari, echivalent cu 5,14 dolari/actiune. Grupul urmeaza sa-si anunte rezultatele trimestriale pe 16 iunie.

Pierderea depaseste cu mult estimarile analistilor, de 38 centi/actiune, potrivit datelor Reuters. Pierderile nete ale activelor in al doilea trimestru au fost de 3,7 miliarde dolari, legate in mare parte de ipotecile comerciale si pentru locuinte, a anuntat Lehman.

Pierderea urmeaza unui profit de 1,26 miliarde dolari, echivalent cu 2,21 dolari/actiune, inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior, si unui castig de 465 milioane dolari, 81 centi/actiune, in primul trimestru al acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri