Santierul naval sud-coreean STX Shipbuilding, care a detinut pana in prezent 39,2% din Aker Yards, va lansa o oferta pentru preluarea integrala a grupului norvegian de constructii navale Aker Yards, dupa ce a depasit pragul de 40%, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Pe langa participatia anterioara, STX va cumpara peste 1,3 milioane actiuni Aker Yards, la un pret de 63 coroane/actiune, totalizand 82 milioane coroane (aproximativ 10 milioane euro).

Astfel, grupul sud-coreean va detine peste 40% din Aker Yards, mai exact un pachet de 40,39%, ceea ce, potrivit legislatiei norvegiene, obliga cumparatorul sa lanseze o oferta de preluare completa.

"Consiliul de supraveghere va examina afacerea, atunci cand va fi inaintata, si va va sfatui actionarii in ceea ce priveste valoarea acesteia", arata compania norvegiena.

Aker Yards este prezenta pe piata romaneasca, la Braila, din 2003, dupa ce a preluat firma norvegiana Scandinor, care detinea santierul dunarean, la momentul respectiv. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Oficial! Statul roman, actionar majoritar la Santierul DMHI Mangalia