Mobilizarea în şantier a crescut pe primele două loturi din autostrada Moldovei (A7), ceea ce face posibilă deschiderea circulaţiei până la sfârşitul acestui an pe primii 49,35 kilometri, susţine directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

"Au fost reluate lucrările şi pe primele loturi din Autostrada Ploieşti - Buzău (63,25 km), între Dumbrava şi Pietroasele. Mobilizarea în şantier a crescut pe lotul 1 (Dumbrava - Mizil) şi pe lotul 2 (Mizil - Pietroasele), parte din A7 (Autostrada Moldovei). Progresul fizic este de 43% pe lotul 1 şi de 41,2% pe lotul 2, ceea ce face posibilă deschiderea circulaţiei până la sfârşitul acestui an pe primii 49,35 km din A7", a scris Pistol pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Urmăriți imagini în GALERIA FOTO din deschiderea articolului cu lucrările de pe șantierul lotului 1 (Dumbrava - Mizil) al Autostrăzii A7 Ploiești - Buzău (sursa foto: Facebook/ CNAIR)

În prezent, pe lotul 1 se desfăşoară lucrări de reprofilare taluze şi montare prefabricate pentru podeţe, în timp ce pe lotul 2 a început instalarea grinzilor, montarea dalelor şi a elementelor prefabricate pentru podeţe.

"Mobilizarea în şantier trebuie însă să crească progresiv în special pe lotul Mizil - Pietroasele", a atras atenţia şeful CNAIR.

Pe lotul 1 (Dumbrava - Mizil), de 21 km, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & SPA - Pizzarotti SA - Retter Projectmanagement SRL. Durata contractului este de 20 de luni pentru execuţie, iar valoarea acestuia se ridică la 1,46 miliarde de lei, fără TVA.

Ordinul de începere a fost dat pe 22 august 2022, termenul de deschidere fiind anul 2024.

Lotul 2 (Mizil - Pietroasele) are 28,35 km, iar execuţia sa este prevăzută în 20 de luni. Antreprenorul este Asocierea SC Coni SRL - Trace Group Hold PLC, iar valoarea contractului a ajuns la 1,24 miliarde de lei, fără TVA.

Ordinul de începere a fost dat pe 12 august 2022, termenul de deschidere fiind în 2024.

Construcţia ambelor loturi este finanţată prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Sursa foto: Facebook / CNAIR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri