O asociere de companii din Turcia va realiza lucrările de modernizare pe DN 71, sectorul Târgovişte - Sinaia, contractul în valoare de 1,15 miliarde lei (fără TVA) fiind semnat în data de 21 august, relatează Agerpres.

„CNAIR a semnat astăzi (luni, n.r.) contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a DN 71, sectorul Târgovişte - Sinaia! Proiectul este important pentru decongestionarea traficului în zonă prin crearea unei variante alternative la DN1 şi DN1A, oferind conducătorilor auto o altă conexiune între Bucureşti, Târgovişte şi Sinaia”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministrului Transporturilor.

„Valoarea contractului este de 1,15 miliarde lei (fără TVA), iar constructorul turc are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor de consolidare a celor 58,8 km dintre Târgovişte şi Sinaia. Sursa de finanţare este din Fonduri Europene Nerambursabile - Programul Transport", a anunţat ministrul.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat că asocierea de companii este formată din Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi - S.C. Esta Construction Group S.R.L. - Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi.

"Modernizarea acestui sector al DN 71 va asigura o infrastructură rutieră de calitate în zona de nord a judeţului Dâmboviţa, accesul facil dinspre Târgovişte către Peştera Padina şi către alte obiective turistice din Parcul Natural Bucegi", a subliniat Pistol pe reţeaua de socializare.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri