Odată cu începutul sezonului estival, plajele de la malul mării devin din ce în ce mai aglomerate. Împreună cu aglomerația, încep să circule și tradiționale fotografii cu notele de plată exorbitante achitate de români pe plajele de la Marea Neagră. Pentru cei care vor să se bucure de razele soarelui fără să întâmpine aceste probleme, am selectat 5 locuri din împrejurimile Bucureștiului unde poți combina soarele și apă la prețuri mai accesibile decât pe litoral.

Lacul Păltinu – Valea Doftanei

Dacă nu te poți hotărî dacă să alegi marea sau muntele, atunci când mergi la Lacul Paltinu le alegi pe amândouă. Plaja de aici înseamnă pajiștea, iar marea este Lacul Paltinu. Avantajele acestui loc sunt lipsa aglomerației și accesul gratuit: atât pentru cazare, cât și pentru o baie în lac. Dezavantajul este că, fiind amplasat în natură, nu există toalete sau magazine prin zonă.

Cât durează drumul din București: 1 oră și 50 de minute cu mașina, accesul de face pe DN1, așa că drumul poate să fie mai aglomerat în weekend.
Prețuri: acces lac gratuit.
Nu există facilități: toalete, magazine, terase, dar există câteva posibilități de cazare în zonă.

Plaja Pod 4

Plaja Pod 4 este amplasată în partea de sud a orașului Călărași, fiind înconjurată de vegetație. Conform recenziilor, această plajă este mai aglomerată decât Samskara Beach, lucru cauzat și de faptul că nu necesită să te deplasezi cu bacul pentru a ajunge aici. Este important de menționat că dacă dorești să închiriezi un șezlong nu ai voie să vii cu băuturile de acasă.

Cât durează drumul din București: 1 oră și 30 de minute cu mașina.
Prețuri:

  • loc de parcare: gratuit;
  • 1 șezlong: 20 de lei;

Program: de luni până vineri 09:00 - 23:00.

Plaja mare din Călărași - Samskara Beach

Nu multă lume alege Călărașiul drept destinație de city break, dar orașul de pe malul Dunării are câteva puncte forte care atrag din ce în ce mai mulți turiști. Samskara Beach este o plajă aflată de cealaltă parte a Dunării împrejmuită de vegetație. Pentru a ajunge la Samskara Beach trebuie să folosești bacul pentru a traversa Dunărea: costul traversării este 10 lei de persoana dus-intors.

Cât durează drumul din București: 1 oră și 30 de minute cu mașina + 5-6 minute cu bacul.
Prețuri:

  • transport bac + acces plajă 15 lei;
  • transport bac + sezlong 30 lei;
  • transport bac + umbrelă cu două locuri 50 de lei.

Program: de luni până vineri 08:30 - 20:00.

Plaja Gostinu

Plaja Gostinu este una dintre cele mai sălbatice plaje de la malul Dunării, fiind amplasată o singură terasă pe mal. Avantajul principal este că accesul este gratuit și că poți consuma propria mâncare și băutură pe plajă, dar, conform recenziilor, popularitatea plajei o face destul de aglomerată și zgomotoasă.

Cât durează drumul din București: 1 oră și 35 de minute cu mașina.
Prețuri: acces pe plajă gratuit.

Artha Park

Dacă celelalte locuri sunt un substitut al litoralului, în această locație poți să îți imaginezi că ești în Delta Dunării. Locul se află la doar 30 de kilometri de București, în Snagov Sat, un loc unde te poți bucura de o plimbare cu caiacul. Un lucru important de luat în calcul este că nu poți să vii cu băuturi sau mâncare din exterior.

Cât durează drumul din București: 40 de minute cu mașina.
Prețuri închiriere caiac:

  • 1 persoană - 30 de lei/ oră;
  • 2 persoane - 35 de lei/ oră;
  • 2 adulți + 1 copil - 40 de lei/ oră;

Program:

  • Luni - Marți: 10:00 - 21:00;
  • Miercuri - Joi: 09:00 - 21:00;
  • Vineri - Duminică: 08:00 - 21:00.

Sursa foto: Facebook/ Valea Doftanei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri