Nu există om care să nu fie curios să asculte o poveste înfricoșătoare, mai ales dacă e spusă bine și dacă are în spate un loc cu trecut „scary”. Vrei să petreci Halloween într-un loc cât mai înfricoșător? Dacă ai bani de o călătorie pe nepusă masă, noi îți oferim și variante, dacă nu poveștile nu nimic. Lumea reală e un loc mai înfricoșător decât crezi. Multe dintre cele mai bântuite locuri din lume sunt, așa cum poate îți imaginezi, castele întunecate, cavouri, morminte sau ruine, însă altele s-ar putea să te uimească pentru că nu sunt deloc așa cum te aștepți.

1. Poveglia, Italia

Poveglia este o insulă mică din Italia, care se află între Veneția și Lido. Însă apropierea de Veneția nu o face deloc o destinație romantică pentru că este exact opusul: înfricoșătoare. Această insulă abandonată a fost folosită ca stație de carantină timp de peste un secol înainte de a găzdui un spital de boli mintale, care s-a închis în 1968, potrivit timeout.com.

Insula a fost prezentată în emisiunile paranormale Ghost Adventures și Scariest Places on Earth.

2. La Isla de la Muñecas (Insula păpușilor)

La Isla de la Muñecas și-a căpătat o traducere de-a lungul timpului ca fiind „Insula păpușilor moarte”, ceea ce este de fapt mai terifiant decât sugerează numele. Proprietarul insulei a început să atârne păpuși de copaci în anii 1940, aparent pentru a alunga spiritele rele, posibil prin crearea unei scene prea înfiorătoare chiar și pentru demoni.

3. Fortul Bhangarh, India

Cândva un loc important de apărare din Rajasthan (stat din nordul Indiei), legenda spune că Fortul Bhangarh a fost complet abandonat. De ce a fost abandonat nu este complet clar (unii spun că un pustnic l-a blestemat), însă ce știm cert e că miturile datează încă din secolul al XVI-lea, iar statutul ei înfricoșător este atât de puternic încât este ilegal să fii acolo după lăsarea întunericului.

4. The Skirrid Inn, Țara Galilor

Galezii iubesc un pub aproape la fel de mult pe cât iubesc o poveste, iar cel mai vechi pub din Țara Galilor este plin de povești înfiorătoare. Situat pe dealurile de lângă Abergavenny, Hanul Skirrid a devenit un centru pentru spânzurări de-a lungul secolelor, iar spiritele celor executați încă pândesc pe coridoare. Nu este vorba chiar de prima halbă.

5. Port Arthur, Australia

Sa fim cinstiți, ar fi ciudat dacă o colonie din secolul al XIX-lea nu ar fi bântuită, nu? Port Arthur din Tasmania (cel mai bântuit stat din Australia, pentru curioși) este un loc înfiorător, un loc în care oamenii trăiau în mizerie și unde peste 1000 de persoane au murit în circumstanțe sumbre, unde tortura psihologică era mai frecventă decât cea fizică.

6. Casa Lizzie Borden, SUA

Lizzie Borden (19 iulie 1860 - 1 iunie 1927) este cunoscută în istorie prin prisma crimei șocante pe care se spune că a comis-o și anume pentru faptul că și-a ucis părinții cu un topor. Azi casa în care s-a petrecut crima oribilă este o adevărată bijuterie din punct de vedere arhitectural, însă la bază, este renumită ca fiind un spațiu bântuit.

7. Laguna Chuuk, Micronezia

Laguna Chuuk poate fi un paradis tropical, dar secretele întunecate se ascund sub valurile sale. Laguna găzduiește cea mai mare flotă fantomă din lume, ceea ce o face un magnet pentru pasionații de scufundări cu epave dornici să găsească rămășițele flotei japoneze din Pacificul de Sud. Căutați cel mai frumos loc bântuit din lume? Du-te în Micronezia, imediat.

8. Hotel Banff Springs, Canada

Un sejur la Hotelul Fairmont Banff Springs este doar pentru cele mai curajoase (și mai bogate) suflete. Construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, hotelul impunător este bântuit de multe spirite. Cel mai notabil dintre aceștia este fostul clopotar Sam Macauley. Totodată, hotelul are și o mireasă bântuită, o cameră secretă fără ferestre sau uși și multe altele. Se presupune că spiritul lui Macauley va dispărea dacă încerci să-i dai bacșiș.

9. Turnul Londrei, Anglia

Să fim sinceri, ar fi ciudat dacă Turnul Londrei nu ar fi bântuit, nu-i așa? Acest castel din secolul al XI-lea de pe malul de nord al Tamisei a fost de la bun început un loc de opresiune, o fortăreață în care elementele nestăpânite au fost aduse în pragul morții prin mijloace crude. Astăzi, turnul este bântuit de exact 13 fantome, de la regine la exploratori până la suflete anonime. Dacă simți o atingere pe umăr, nu te întoarce.

Tower of LondonSursa foto: Pexels

10. Cimitirul La Recoleta, Argentina

Spiritele care rătăcesc în cimitire nu sunt tocmai o știre nouă. Însă activitatea paranormală de la La Recoleta (Buenos Aires) este dusă la un alt nivel, multe dintre cele mai influente personalități din Argentina fiind îngropate aici.

Criptele din cimitir se luptă să rețină sufletele neliniștite de dedesubt, dând naștere unei întâlniri între fantome persoanelor publice și cei care vizitează locul.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri