Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o avertizare pentru toți șoferii care caută modalități online pentru a-și achiziționa rovinieta pentru a circula pe drumurile din România. CNAIR a precizat că Aircash nu are autorizațiile necesare pentru a încasa sume de bani pentru a emite roviniete.

„Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă). Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deținut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro, sau la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei”, se arată într-un comunicat al instituției de stat.

„CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web/aplicații mobile neautorizate”, se menționează în același buletin informativ.

„În același timp, subliniem faptul că, la achiziționarea unei roviniete prin intermediul aplicației Aircash, utilizatorii achită costuri suplimentare față de prețul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar prin aplicatia Aircash suma achitată este de 5 euro, din care 2 euro reprezintă taxa VOI/Vignette Online Identification)”.

În primăvara acestui an scriam că procesul de verificare al rovinietei ar putea să fie îngreunat, Site-urile care vând, fără drept, roviniete, punând în dificultate șoferii, nu sunt noi. Șoferii care circulă cu roviniete achiziționate de pe astfel de platforme nu au, de fapt, o rovinietă în vigoare, căci ele nu sunt emise oficial. Recent, s-a iscat și o discuție cu privire la prețul rovinietei de la noi, respectiv legat de modul de taxare - pe distanță sau raportat la o perioadă anume de timp (rovinietă pe o lună, trei luni, un an, șamd.).

Sursa foto: CarGurus

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri