Un parlamentar britanic avertizează că, cei care cumpără cadouri de Crăciun de pe platforma chinezească online Temu, riscă să achiziționeze produse realizate de către oameni supuși muncii forțate, scrie BBC.com.

Aplicația chinezească, populară pentru diversitatea de produse din zona de fashion, electronice sau jucării, cu prețuri extrem de mici, a înregistrat 19 milioane de descărcări în Regatul Unit al Marii Britanii în 2023.

Alici Kearns, membră a parlamentului britanic a precizat pentru BBC că este de mult timp îngrijorată de ascensiunea platformei Temu și de riscurile pe care le prezintă.

De partea cealaltă, oficialii Temu au declarat în repetate rânduri că interzic în operațiunile lor folosirea muncii forțate, cea realizată de copii sau orice altă formă care încalcă legea.

Avertismentul politicianului britanic vine după ce guvernul american a menționat că există un risc extrem de ridicat ca produsele vândute pe Temu să fi fost realizate de către oameni supuși la muncă forțată. Comisia Senatului a precizat că singurele măsuri luate de Temu pentru a se asigura că aceste lucruri nu se întâmplă au fost acelea de a insista ca furnizorii să accepte o serie de termeni și condiții care interzic munca forțată.

Temu a transmis către wall-street.ro o reacție prin care precizează că, codul de conduită al furnizorilor impune ca orice partener de business al Temu să respecte cu strictețe toate standardele de reglementare și cerințele de conformitate. Utilizarea muncii forțate, penale sau a copiilor este strict interzisă, precizează compania. Angajările realizate de toți furnizorii trebuie să fie strict voluntare, respectând în același timp legile impuse prin codul muncii aplicabil în țara în care operează. Încălcarea acestor reguli duce la încetarea oricărui parteneriat între temu și furnizori.

Temu, platforma chinezească de comerț online care înregistrează o creștere rapidă la nivel global și care se promovează puternic și în România, a început să producă efecte vizibile în ceea ce privește obiceiurile de consum ale americanilor.

Datorită prețurilor extrem mici pe care le practică pentru produsele chinezești vândute pe platformă, Temu a ajuns să câștige o cotă de piață din ce în ce mai mare în rândul americanilor care obișnuiau să treacă pragul magazinelor cu prețuri mici din SUA.

Magazinul Temu a ajuns în ultima lună la o cotă de piață de 17% în Statele Unite ale Americii pe zona magazinelor de tip discount, conform analizelor făcute de către firma Earnest Analytics. În comparație, lanțul de retail Five Below a avut o cotă de piață de 8%, Dollar General o cotă de piață de 43%, iar Dollar Tree 28%, conform CNBC.com.

Sursa foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri