Euro s-a apreciat fata de dolar cu 0,2%, pana la un nivel de 1,5703 dolari/euro, dupa ce atinsese un nivel maxim al ultimelor doua saptamani, de 1,5726 dolari/euro.

Moneda unica europeana s-a apreciat pana la un nivel record fata de yen, dupa ce oficiali ai Bancii Centrale Europene (BCE) au avertizat miercuri cu privire la riscurile legate de accentuarea inflatiei, consolidand asteptarile jucatorilor de pe piata ca BCE va urca dobanda sa de politica monetara la sedinta de saptamana viitoare, in pofida statisticilor slabe pentru cresterea economica a zonei euro.

Federal Reserve, banca centrala americana, a mentinut miercuri dobanda cheie la 2%, miscare prin care pune capat unei serii de decizii consecutive de relaxare a politcii monetare, luate pentru a proteja economia de efectele crizei imobiliare si de pe pietele de credit.

Citeste si:

Bancherii centrali americani au aratat ca sunt ingrijorati din cauza inflatiei, in comunicatul de politica monetara, dar au precizat ca estimeaza ca presiunile preturilor sa se tempereze spre finalul anului.

"Comunicatul Fed nu a fost considerat ca avand un ton pe atat de radical pe cat se asteptasera unii dintre jucatorii de pe piata, motiv pentru care se depreciaza dolarul", a comentat, pentru Reuters, un strateg pentru piete valutare de la Standard Chartered, Robert Minikin.

Fata de yen, dolarul a stagnat la cotatia de 107,74 yeni/dolar, iar euro s-a apreciat cu 0,1% pana la 169,20 yeni/euro, dupa ce inregistrase un nivel record de 169,45 yeni/euro, potrivit statisticilor Reuters.