S&P mentine calificativele ING, in ciuda rezultatelor trimestriale slabe

Standard & Poor\'s a confirmat ratingurile grupului financiar olandez ING si perspectivele asociate acestora, in conditiile in care compania a afisat o scadere semnificativa a profitului net trimestrial fata de rezultatele din perioada similara a anului trecut, a anuntat agentia de rating.

Grupul ING (AA-/Stabil/A-1+) "a inregistrat, in al doilea trimestru din 2008, un profit net de 1,9 miliarde euro, in scadere cu 29% fata de intervalul similar din 2007, care a reprezentat insa un record in istoria grupului", se mai arata in comunicatul agentiei de evaluare financiara, care a confirmat si calificativele subsidiarelor, printre care se numara si ING Bank (AA/Stable/A-1+).

Scaderea profitului a fost determinata in special de rezultatele mai slabe din investitii, in special din cauza deprecierii activelor imobiliare - mai ales in Canada - si a rezultatelor mai slabe din investitii - in special din cele de capital.

ING are o expunere semnificativa la active riscante, din care 22 miliarde euro sunt pe piata americana.

Grupul olandez este prezent si pe piata din Romania, in special pe segmentele de asigurari, fonduri de pensii si bancar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri