Compania austriaca Voestalpine a anuntat, miercuri, cresterea cu 13,8% a profitului operational aferent primului trimestru fiscal, la 357,7 milioane euro, pe fondul cresterii cererii. Analistii chestionati de Reuters estimasera o medie a castigurilor de 333 milioane euro. Vanzarile au crescut cu 68,5%, la 3,25 miliarde euro, fata de estimarile analistilor de 3,05 milioane euro, arata Reuters, citat de NewsIn.

Profitul dupa taxe a scazut cu 0,7%, la 240,3 milioane euro, in aceeasi perioada. In intervalul urmator, compania se asteapta sa aiba un randament maxim in toate sectoarele sale principale de activitate si vrea sa mentina nivelul actual al vanzarilor tuturor diviziilor cel putin pana la sfarsitul anului 2008.

Actiunile Voestalpine au inchis sedinta bursiera de marti la 37,35 dolari/actiune. Acestea au pierdut aproape 25% din valoarea lor de la inceputul anului, fata de scaderea indicelui austriac ATX, de 21%.

Compania austriaca ar putea investi in Romania, in zona Agigea-Constanta, peste 5,5 mld. euro intr-un combinat siderurgic. Voestalpine este deja prezent in Romania, prin intermediul Elmsteel, subsidiara britanica a grupului austriac, care detine, din 2004, o fabrica la Satu Mare.