Compania britanica de cercetari Taylor Nelson Sofres (TNS) a luat o pozitie respingatoare, refuzand din nou oferta ostila propusa de WPP Group, dupa ce fuziunea pentru care opta a esuat, insa analistii sunt de parere ca firma nu va face fata ofertei WPP, scrie International Herald Tribune.

TNS planuia sa fuzioneze cu GfK, cea mai mare companie de studii de piata din Germania, cand WPP a inaintat o oferta ostila luna trecuta, fortand GfK sa caute investitor pentru a imbunatati oferta.

GfK a anuntat recent ca termenii financiari disponibili nu permit o oferta destul de atractiva pentru TNS.
TNS a anuntat ca oferta WPP, echivalent cu mai putin de 270 de penny (5 dolari) per actiune, subestimeaza semnificativ compania, si un pret de 325 de penny per actiune ar fi mult mai apropiat de pretul tranzactiilor din sector.

“Cred ca in continuare este o valoare semnificativa sa opereze TNS in forma actuala”, a declarat directorul executiv al TNS, David Lowden, care a adaugat ca “daca WPP este dispusa sa faca o oferta rezonabila actionarilor, aceasta va fi luata in considerare in comparatie cu cea existenta, care a atras foarte putin atentia actionarilor”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si