Compania BAA detine aeroporturile Heathrow, Gatwick si Stansted. In raportul preliminar al consiliului britanic al competitiei se indica faptul ca BAA ar trebui sa vanda trei aeroporturi, dintre care doua in Londra. Raportul final al consiliului este asteptat in primul trimestru din 2009.

"Cand consiliul a publicat raportul preliminar, ne-am propus sa fim realisti in abordarea problemei, desi nu suntem de acord cu acest document", a declarat directorul executiv al BAA, Colin Matthews.

Compania va continua sa protesteze in cazul vanzarii aeroportului Stansted, care ar putea impiedica finalizarea la termen a constructiei noii piste a aeroportului Gatwick, a mai spus Matthews.

Citeste si:

Compania BAA este foarte interesata in pastrarea aeroportului Gatwick, traficul anual ridicandu-se la 35 milioane pasageri, al doilea ca marime dupa Heathrow.

Autoritatile aviatiei civile estimeaza castiguri de 184 milioane lire sterline pentru aeroportul Gatwick in anul fiscal ce se va incheia in martie 2009, iar activele de baza sunt evaluate la 1,8 miliarde lire sterline.