"Chiar si cu noile instrumente ale Trezoreriei, unele institutii financiare vor da faliment", a recunoscut Paulson, care a subliniat ca este necesara rabdare pentru a se face fata turbulentelor de pe piete, "care nu se vor incheia rapid".

"Ne mai asteapta probleme majore", a avertizat Paulson. Adoptarea planului de salvare a bancilor si aplicarea masurilor sale "nu vor duce la disparitia imediata a dificultatilor", a adaugat el.

Paulson a confirmat speculatiile analistilor care spun ca mai trebuie sa se astepte cateva saptamini inainte ca serviciile sale sa poata incepe sa cumpere activele bancilor cu probleme, potrivit NewsIn.

Paulson a mai spus ca marii trezorieri ai Grupului celor sapte tari cele mai industrializate, care se vor reuni vineri la Washington, vor discuta despre "modalitatile" de consolidare a eforturilor lor colective in conditiile crizei. "La sfarsitul acestei saptamani ma voi intalni cu colegii mei din G7 pentru a discuta despre demersurile intreprinse de fiecare pentru a face fata acestei crize si despre modalitatile de consolidare a eforturilor noastre colective", a declarat Paulson.

Din G7 fac parte Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia. Bancile centrale din aceste tari - cu exceptia Bancii Japoniei - au scazut rata directoare a dobanzilor cu cateva ore inainte.

Citeste si:

Unul dintre colaboratorii lui Paulson, subsecretarul Trezoreriei, David McCormick, a confirmat ca G7 va fi "concentrat pe conditiile economice actuale si pe evenimentele din pietele financiare". Tarile din G7 vor actiona "individual si colectiv pe patru fronturi: lichiditatea, capitalurile, stabilitatea pietelor si raspunsul lor in materie de reglementare", a explicat el.

Paulson a mai spus ca doreste organizarea unei reuniuni extraordinare a G20, structura ce reuneste tarile din G7 si tarile emergente. El a contactat in acest scop Brazilia, care prezideaza aceasta organizatie. O astfel de reuniune, "care va include inalti responsabili financiari, bancheri si reglementatori ai economiilor emergente-cheie, ar dezbate modul in care ne putem coordona pentru reducerea efectelor turbulentelor de pe pietele mondiale si ale incetinirii economice din tarile noastre", a adaugat Paulson.

In afara de tarile din G7, G20 include Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia.