Ministrii de Finante si bancherii centrali din tarile bogate si din cele in dezvoltare, membre ale grupului informal G20, se intalnesc, sambata, la Washington, in preajma reuniunilor de toamna ale Fondului Monetar International (FMI) si ale Bancii Mondiale (BM), arata AFP.
"In cursul acestui weekend va avea loc o reuniune G20", a declarat subsecretarul Trezoreriei SUA, David McCormick, dupa ce secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, a solicitat, la randul sau, o reuniune extraordinara a G20.

Intrunirea va avea loc sambata la sediul FMI, au precizat responsabilii din Brazilia, tara ce detine in prezent presedintia G20.

Oficialii grupului "vor discuta modul in care ne putem coordona pentru a reduce efectele turbulentelor din pietele mondiale si ale incetinirii economice", a declarat Paulson.

Reuniunea arata importanta detinuta de tarile emergente in cadrul economiei mondiale, a subliniat McCormick. Potrivit acestuia, reuniunea va fi "o introducere importanta inaintea summitului G20", ce va avea loc pe 8-9 noiembrie in Brazilia.

G20 reuneste ministrii de Finante si guvernatori ai bancilor centrale din sapte economii dezvoltate (Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia), alaturi de cei din Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia. Al 20-lea membru este Uniunea Europeana, reprezentat de tara ce detine mandatul de presedintie.

Grupul G20 are ca obiectiv imbunatatirea cooperarii internationale pentru asigurarea stabilitatii economice a lumii. Directorul general al FMI si presedintele Bancii Mondiale participa, in mod normal, la intruniri, anunta NewsIn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri