Insa banca a dezmintit "zvonurile rauvoitoare care ii imputa pierderi semnificative din activitatea sa de produse structurate in ultimele zile, care ar necesita o recapitalizare a bancii", potrivit boursorama.com, citat de NewsIn.

Banca a anuntat ca va cere, de altfel, o ancheta autoritatii franceze de supraveghere a pietei - ATF - asupra acestor zvonuri si a consecintei lor asupra valorii actiunilor la bursa.

Titlurile bancii erau au atins luni o cotatie minima de 41,41 euro, dupa ce la inceputul sedintei se scumpisera cu 6%. Dupa anuntul bancii, actiunea SocGen ramanea in depreciere cu 5,1% fata de nivelul de referinta, fiind cotata la 47,45 euro in jurul orei 15:30, ora Romaniei, potrivit paginii de internet a platformei de tranzactionare Euronext.

Banca a fost lovita in prima parte a acestui an de un scandal legat legat de o frauda din tranzactionare, atribuita traderului Jerome Kerviel, in urma careia a pierdut aproape 5 miliarde euro. In aceasta saptamana urmeazasa fie audiati in justitie traderul implicat si contabili ai bancii.

Citeste si:

Presedintele Frantei ar urma sa dea detalii despre planul francez de ajutorare a bancilor dupa sedinta Guvernului, care a inceput la 14, ora Romaniei.

Cotidianul francez Le Monde a relatat ca guvernul francez va garanta credite bancare pana la 300 miliarde euro, in timp ce agentia Dow Jones a mentionat ca va fi creat un vehicul special, cu un capital de 40 miliarde euro, care ar urma sacumpere actiuni ale bancilor in dificultate atunci cand este necesar.

"Exista doua zvonuri: pierderi importante din produse structurate si cumparari de actiuni de catre guvernul francez. Insa sunt doar zvonuri vagi", a declarat un trader parizian, citat de Reuters.