Societe Generale, al treilea mare grup bancar din Franţa, a anunţat joi vânzarea unei părţi din afacerea de finanţare de echipamente către rivala franceză BCPE, pentru 1,1 miliarde de euro, ca parte a strategiei de renunţare la unele active, transmite Reuters.

Afacerea ce va fi vândută face parte din Societe Generale Equipment Finance, care furnizează leasing de echipamente şi soluţii de finanţare pentru producători, dealeri şi furnizori în diverse sectoare, de la transport la industrie, conform Agerpres.ro.

Banca va păstra activităţile din Cehia şi Slovacia.

Vânzarea este parte a strategiei directorului general Slawomir Krupa de vânzare de active şi concentrarea pe crearea de valoare pe termen lung. Recent, Societe Generale a vândut active în Africa.

Pentru 2024, banca franceză mizează pe o creştere a veniturilor de cel puţin 5% şi pe o rentabilitate a capitalului propriu (ROTE) de peste 6%. Anul acesta va fi marcat de o "punere în practică meticuloasă a planului nostru strategic", în special prin "îmbunătăţirea eficienţei operaţionale", afirma recent Slawomir Krupa.

Directorul general de la Societe Generale anunţa în februarie că va reduce costurile cu 1,7 miliarde de euro până în 2026. Pentru a atinge această ţintă, Krupa vrea să vândă mai multe active, inclusiv divizia de Securities Services (SGSS), divizia de finanţare de echipamente SGEF, precum şi subsidiarele Hanseatic Bank din Germania şi Kleinwort Hambros din Marea Britanie.

Sursa foto: Hadrian / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri