Anuntul vine chiar cu doua zile inainte ca ABN Amro Romania sa isi schimbe denumirea in Royal Bank of Scotland, ca urmare a preluarii afacerilor din Romania ale bancii olandeze de catre grupul financiar britanic in urma cu un an.

ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Guvernul britanic a anuntat astazi ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde lire (46,6 miliarde euro), in cadrul planului de salvare a sectorului bancar, anuntat in urma cu o saptamana, conform AFP.

RBS a anuntat in aceasta dimineata ca Fred Goodwin va demisiona si va fi inlocuit de Stephen Hester, directorul British Land, in timp ce presedintele Tom McKillop va renunta la functie anul viitor.

Citeste si:

Tot astazi s-a anuntat ca Barclays isi va majora capitalul cu 6,5 miliarde lire sterline si va suspenda plata dividendelor, ca parte a planului guvernului de a majora capitalul celor patru mari banci britanice.

Oficialii Barclays estimeaza ca vor putea majora capitalul pe cont propriu si ca nu va fi necesar sa apeleze la fondul de 50 miliarde lire sterline oferit de guvern.

Trezoreria urmeaza sa anunte in cursul zilei de azi detaliile planului de reabilitate a sistemului bancar. Estimarile arata ca HBOS va solicita 12 miliarde lire, insa nu se stie daca Lloyds TSB va lua aceleasi masuri, conform Times Online.