Capitalizarea Citigroup a scazut ieri pana la 42,2 miliarde dolari, dupa ce actiunile s-au depreciat cu 7,3%, la un minimum al ultimilor 13 ani, de 7,75 dolari/actiune. In tranzactionarile matinale, valoarea de piata a Bancorp era de aproape 44 miliarde dolari, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Celelalte banci americane ce depasesc acum Citigroup din punct de vedere al capitalizarii sunt JPMorgan Chase &Co, Wells Fargo & Co si Bank of America Corp.

Valoarea de piata maxima a Citigroup a fost de 270 miliarde dolari, la sfarsitul anului 2006. Citigroup este sub presiune din cauza acumularii de pierderi din ipoteci si din instrumente complexe de creditare si a anuntat luni ca si-a propus sa faca 52.000 de disponibilizari pana la inceputul anului viitor.

Citeste si:

Miercuri, un analist din cadrul Fox-Pitt Kelton a spus ca banca ar putea inregistra pierderi din deprecierea activelor de 3 miliarde dolari in al patrulea trimestru. Citigroup a anuntat ca va cumpara active in valoare de 17,4 miliarde dolari, detinute de vehiculele de investitii structurate pentru care a oferit consultanta.

Citigroup detinea, la sfarsitul lunii septembrie, active in valoare de 2.050 miliarde dolari, in timp ce U.S. Bancorp avea, in acelasi moment, active de 247,1 miliarde dolari.