Marea Britanie doreste sa inlocuiasca vechile monede de 1 pence, 2 pence, 5 pence, 10 pence, 20 pence si 50 de pence, subdiviziunile lirei sterline, transmite jurnalul \"The Telegraph\". Schitarea noilor monede a fost anuntata ieri de catre guvernul britanic, fapt care naste speculatii privind posibila intentie a Marii Britanii de a exclude perspectiva intrarii in zona euro intr-un viitor apropiat.
O competitie pentru noile modele ale monedelor a fost initiata de catre Trezoreria Regala si vor reflecta aspectele moderne ale Marii Britanii. Competitia are premii de pana la 30.000 de lire sterline. Actualele monede de 1 pence, 2 pence, 5 pence, 10 pence si 50 pence au aparut in anul 1971, iar moneda de 20 pence a aparut in 1982.

Militantii anti-euro au declarat ca acest anunt arata ca Marea Britanie nu va adopta moneda euro, intrucat nu ar exista nici un motiv de a le schimba acum daca ele oricum vor trebui sa fie inlocuite de euro. "Nu cred ca cineva considera ca exista o pespectiva pentru noi de a ne alatura monedei euro in viitorul apropiat", a afirmat Neil O'Brien, participant in campania anti-euro "Vote No".

Trezoreria sustine ca aceasta operatiune nu are nici o legatura cu euro. Oficialitatile de la Londra au precizat ca pozitia guvernului nu s-a modificat si ca o posibila adoptare a monedei unice se va face doar pe criterii economice. In timpul campaniei sale electorale, Tony Blair a subliniat ca nu va incerca sa se alature monedei unice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri