Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat Romania de implicare in proteste.

"Romania este implicata in toate aceste procese, insa rabdarea are limitele ei. Ii cunoastem pe autorii acestor evenimente, dar, in parte, ei au fugit", a declarat Voronin, la sediul guvernului, la o intalnire cu reprezentanti ai societatii civile, informeaza NewsIn.

El a spus ca "sponsorii cei mai bogati" ai tulburarilor au parasit tara si ca au fost arestati 118 organizatori ai violentelor, precizand ca il expulzeaza pe ambasadorul roman.

Mai mult decat atat, R.Moldova a decis introducerea regimului de vize obligatoriu pentru Romania.

Si ministerul rus de Externe a declarat miercuri ca revoltele de la Chisinau sunt un complot menit sa submineze suveranitatea fostei republici sovietice si a acuzat fortele care favorizeaza unirea cu Romania.

"Judecand dupa sloganurile strigate in piata, dupa steagurile Romaniei din mainile organizatorilor acestor actiuni, scopul lor este sa discrediteze rezultatele obtinute in consolidarea suveranitatii R.Moldova", conform unui comunicat.

"Ministerul rus de Externe spera ca ratiunea va invinge, ordinea publica si constitutionala va fi reinstaurata in urmatoarele zile si alegerea cetatenilor din R.Moldova va fi confirmata de toate fortele politice responsabile", potrivit comunicatului.

De asemenea, ziarul pro-Kremlin Izvestia se intreaba daca "Va deveni Moldova romaneasca?", afirmand ca, in cazul in care castigatorii alegerilor vor fi rasturnati de la putere prin forța, aceasta va fi o adevarata lovitura de stat, uzurparea puterii de catre nationalisti. Si in acest caz nu exista nicio certitudine ca Moldova isi va pastra granitele oficiale din prezent, conchide Izvestia.